Sonntag, 9. September 2012

Biografie Holograf - Holograf (formație) Biography and Life Story, Photos, News, Videos, ARTIST,Portrait, pictures, Aktuelles,Store,biografie,Official




Biografie Holograf - Holograf (formație) Biography and Life Story, Photos, News, Videos, ARTIST,Portrait, pictures, Aktuelles,Store,biografie,Official Video Musik, and more

Biografie Holograf - Holograf (formație) Biography and Life Story

Biografie Holograf - Holograf (formație)
Holograf este o trupă rock românească înființată în 1978. Holograf este printre cele mai de succes trupe din România, fiecare dintre albumele lor conținând câteva cântece care au ajuns hit-uri în România. Trupa este în continuare foarte activă și realizează turnee lungi, cu concerte foarte bine primite de public.

În anii 1990 trupa și-a schimbat stilul într-un rock modern.

Printre cele mai cunoscute cântece ale Holograf sunt Banii vorbesc, Dincolo de nori, Ți-am dat un inel, Undeva departe, Să nu-mi iei niciodată dragostea și Viața are gust sau mai nou
Cat de departe, piesa care este printre primele locuri in hiturile romanesti.Holograf (formație)
Primele trupe rock aparute in Romania au fost trupe studentesti, primele festivaluri ale acestui gen au fost la randul lor studentesti, si asta datorita faptului ca acea muzica era pentru cei de varsta respectiva si putuse fi descoperita de tineri dincolo de perdeaua de fum a muzicii usoare oficiale. Mediul studentesc adapostea si boema necesara genului si permitea, prin casele de cultura unde directivele cenzurii erau ocolite cu inteligenta, micile excese muzicale si vestimentare.
Hawesko.de - Hanseatisches Wein & Sekt Kontor


Student la Politehnica si folkist, castigator la festivalul ”Primavara Baladelor” Mihai Pocorschi si cativa studenti de la Geologie au inceput sa repete la Casa de Cultura a Studentilor ( numita Grigore Preoteasa, pe vremea aceea) undeva la inceputul toamnei anului 1978.

{/source}Au mai venit unii, au mai plecat altii, s-a inchegat in cele din urma o formula din care faceau parte Mihai Pocorschi (chit, voce), Eugen Sonia (bas), Cristian Lesciuc (chit. solo) si Boris Petroff (tobe) si ei si-au spus “Holograf”{
Zalando.at - Schuhe und Fashion Online (für AT)


Foarte curand la tobe a aparut Edi Petrosel si a mai venit si Tino Furtuna (clape), iar solist vocal a devenit Stefan Radescu.

Mai tarziu Cristian Lesciuc a fost inlocuit de Cornel Stanescu si asta a fost formula perioadei de studentie. Impreuna au castigat premii la festivaluri (“Club A” , studentesti) si au facut primele imprimari la radio si televiziu


ne.

Anii studentiei au trecut repede si membrii trupei au fost pusi in fata unei mari probleme. In acea vreme terminarea studiilor insemna trimiterea la un post intr-un oras departe de Bucuresti, si in general formatiile studentesti dispareau prin dispersarea membrilor. Holografii au ramas impreuna, reusind sa se adune fiecare din ei cat de aproape de orasul Pitesti. Au fost doi ani de chin, de navete obositoare, de eforturi pentru a putea repeta si canta. Dar au fost si rezultate, trupa a devenit un nume in lumea muzicala, si era timpul pentru inca un pas inainte.

Inceputa cu gandul unui contract in strainatate, colaborarea cu Gabriel Cotabita (vocal) si Nicki Themistocle (bas) s-a transformat in realizarea primului album – Holograf 1 – aparut in 1983. Din pacate cei doi veneau din Craiova si nu si-au permanentizat sederea in capitala. Discul a placut datorita sonoritatilor moderne, a notei de umor si a vocii inconfundabile a lui Gabriel Cotabita. Aparitiile in Cenaclul Flacara i-au dus prin tara si lumea a inceput sa-i cunoasca mai bine. Un turneu in Rusia (URSS in acele vremuri) i-a despartit de Gabriel Cotabita dar i-a determinat sa devina liber-profesionisti.

Holograf, compus acum din Mihai Pocorschi, Edi Petrosel, Tino Furtuna si Marti Popescu (bas) l-a convins pe Dan Bittman- pana atunci solist la Blitz, Domino, Iris - sa li se alature si sa inceapa sa lucreze la o muzica mai clar orientata spre rock-ul anilor ’80.

Mihai Pocorschi s-a imbolnavit de hepatita si Nutu Olteanu a parasit Irisul si a venit la Holograf. Era 1986 si urma prima vara de Costinesti.


aceasta formula, cu o dotare tehnica solida si cu ambitia de a intra in randul trupelor “mari”, pemtru Holograf a fost de ajuns un turneu prin toata tara ca sa devina un nume din ce in ce mai prezent. Au imprimat materialul pentru un disc si s-au pregatit sa devina niste profesionisti – sa traiasca din muzica lor. Dar Marti Popescu s-a hotarat sa plece definitiv din tara si din ianuarie 1987 a fost inlocuit de Iulian Vrabete.

Turnee in tara, veri la Costinesti, trei albume – Holograf 2, Holograf 3 (record de vanzari), Holograf 4 (primul maxi-single) au insemnat anii 87, 88, 89. Holograf era cu siguranta un succes enorm, in fruntea oricaror clasamente. Reusisera sa cante in diverse deplasari oficiale in Bulgaria, Polonia, Coreea de Nord, Rusia. Ce ar mai fi fost de facut?

A venit decembrie 1989. Cortina de fier a cazut si Vestul, zarit pana atunci doar prin reviste si casete video, era gata sa fie cucerit. Asa credeau ei. Primele deplasari, in Franta si Anglia, in prima parte a lui 1990 le-au aratat ca succesul amabil dintr-o sala de spectacol sau o imprimare nu inseamna nimic, si ca nu e suficient sa te uiti in reviste ca sa intelegi cum functioneaza o piata muzicala nemiloasa. Si mai ales ca trebuie sa traiesti printre acei oameni ca sa poti canta despre ei, ca nu instrumentele ci ideile reprezinta cheia. Nutu Olteanu a plecat in Suedia si locul lui a fost luat de Florin Ochescu.

fost din nou un moment dificil. In tara muzica romaneasca de orice fel fusese maturata de cea straina care, dupa decenii de cenzura, exploda in radiouri, televiziuni si discoteci, politica si ziarele atrageau si ultimul interes si Holograf devenea o amintire din anii ’80.

Ca si cu zece ani in urma, solutia a fost plecarea intr-un alt loc. In ’91, ’92, ‘93 trupa a cantat in Olanda, in cluburi si discoteci, reusind astfel sa ramana impreuna, sa invete multe din sistemul perfectionat al pietei muzicale europene. In tara a scos un album –Banii Vorbesc- si a mai cantat sporadic. In 1993, Florin Ochescu a parasit trupa si in locul lui a venit Romeo Dediu, tanar chitarist de la trupa Commando.

Anul 1994 a fost anul reinvierii muzicale in Romania. Lumea a inceput sa se sature de MTV si sa redescopere trupele romanesti. Piata publicitara a inceput sa organizeze evenimente si lucrurile au inceput sa se miste. Vechea “tripleta de aur” a rock-ului romanesc (Iris, Holograf, Compact) si-au reluat locul in inimile publicului, avand de luptat insa cu o alta amenintare – fiecare an aducea un nou curent “la moda” . Pe rand batranii dinozauri au fost “desfiintati” de thrash, techno, rave, jungle si presa romaneasca.

Pana la urma Holograf a reusit sa iasa din complexul de “trupa batrana” si sa-si vada de treaba.
TUI.com

1995 a aparut albumul “Stai In Poala Mea”, inca tributar rock-ului anilor ’80. Anul 1996 aduce albumul “69% Unplugged”, colectie de piese celebre ale grupului. Adevaratul succes a inceput in 1998, cu albumul “Supersonic”, succes ce a umbrit orice alta realizare muzicala si a demonstrat ca Holograf , in ciuda varstei, este de abia la inceputul unei noi etape, pentru ca a inteles ca adevarata muzica nu tine cont de varsta, moda sau imprejurari. Tinerii redactori de presa nu-i mai priveau ca pe niste curiozitati ci ca pe ceea ce erau – artisti de succes.

Albumul “Undeva Departe” din 1999 a mai produs un hit iar “Holografica”, aparut in noiembrie 2000 a spulberat recordurile de vanzari. Pentru prima data o trupa romaneasca avea un succes absolut, indiferent de varsta si gusturile ascultatorilor, fie ei in tara sau peste hotare. La 22 de ani de la infiintare, Holograf ajungea unde nici nu visasera cei cativa studenti ce repetau in salita mica de la etajul doi al Case de Cultura a Studentilor.

Acum Holograf este din nou intr-un moment delicat. Succesul are doua fete, si cei ce nu sunt precauti risca sa fie distrusi chiar de el. Acum orice produs Holograf este judecat mult mai atent, si singura sansa este incercarea continua de a se depasi. Mai presus de palmares, de succese sau infrangeri, Holograf a aratat ca dragostea pentru muzica a unor tineri, prietenia lor si ambitia de a merge pe aceasta cale pot transforma un vis in realitate.

“Pur si Simplu” este concluzia acestei stari de lucruri. Compus, aranjat, inregistrat si produs de Holograf, albumul este prima realizare complet independenta, moment in care grupul a considerat ca are experienta suficienta ca sa-si decida singur drumul. Zece piese noi isi asteapta confruntarea cu publicul, atat prin radio sau TV, cat si in cele 50 de zile de turneu ce vor completa promovarea acestui disc, transformand anul 2003 intr-unul din cei mai importanti ani din viata formatiei.

Site oficial Holograf
Hawesko.de - Hanseatisches Wein & Sekt Kontor

Pe data de 14 februarie 2009, Holograf a lansat la Sala Polivalenta DVD-ul cu titlul Taina.

Pe data de 15 februarie 2009, Holograf au lansat single-ul `Primavara Incepe Cu Tine`, piesa fiind interpretata live in emisiunea Danutz SRL, iar pe 16 februarie aceasta a fost difuzata in premiera de postul de radio Europa FM.

Pe data de 31 martie 2009, formatia Holograf a sustinut un concert la Sala Polivalenta din Bucuresti, cu ocazia lansarii albumului `Primavara Incepe Cu Tine`.

Materialul discografic este un album de colectie, un `Best of` ce contine 15 dintre cele mai frumoase balade interpretate de Holograf inca de la lansarea trupei. In plus fata de acestea, albumul include si o piesa noua intitulata `Primavara incepe cu tine`, ce da si titlul albumului.

Lansarea oficiala a albumului a avut loc la Hard Rock Cafe. Cu ocazia lansarii acestui album, Holograf s-a intors la MediaPro Music.

Pe data de 10 iulie 2009, trupa Holograf a primit un nou Disc de Aur, in cadrul emisiunii Happy Hour de la Pro Tv. Casa de discuri MediaPro Music a decernat premiul celor 5 holografi pentru vanzarile albumului `Primavara incepe cu tine`. Albumul contine piese precum `Fara ea`, `N-am stiut`, `Vine o zi`, `Sa nu-mi iei niciodata dragostea`, `Dincolo de nori` sau `Si dragostea mea`.

Pe 24-25 februarie 2010, trupa Holograf a tinut un concert la Sala Palatului, cu ocazia zilei de Dragobete. La aproape un an distanta de `Primvara incepe cu tine`, cei 5 membri ai trupei au pus la cale un concert de proportii, pentru a lansa albumul cu acelasi nume. Din playlistul concertului nu au lipsit cele mai frumoase balade interpretate de Holograf inca de la lansarea trupei, melodii precum `Fara ea`, `N-am stiut`, `Vine o zi`, `Sa nu-mi iei niciodata dragostea`, `Dincolo de nori` sau `Si dragostea mea`, dar si 'Primavara incepe cu tine`.

data de 1 martie 2010, componentii Holograf au lansat un nou single, 'Fericire in dar', in emisiunea realizata de George Zafiu la Europa Fm. Piesa 'Fericire in dar' se vrea a fi un cadou de 1 Martie pentru toate femeile, asa cum a fost si cazul melodiei 'Primavara incepe cu tine', lansata cu un an in urma.

'Fericire in Dar' a fost interpretata in premiera, in cadrul concertului Holograf 'Drag O'Bete' de la Sala Palatului, din 24 februarie.

In 2011 Holograf lansa DVD+CD “Patria Holograf Unplugged”, printr-un concert cu totul special la cinema Patria, unde sala a fost arhiplina.


Cei cinci membri Holograf, impreuna cu Emil Soumah (percutie), Mihai Coman (clape) – formula clasica de concert si un invitat special in persoana lui Valentin Dinu au sustinut un recital unplugged cu piese ce se regasesc pe DVD-ul si CD-ul “Patria Holograf Unplugged”, dar si piese mai vechi interpretate pentru prima oara in varianta 100% acustica.


Inceputul lui 2012 vine cu o noua surpriza pentru fanii Holograf: albumul “Love Affair”! Pe album sunt incluse noua piese noi dar si doua bonus track-uri. Primul single extras de pe noul material discografic se numeste “Nu mai e timp” si reprezinta o colaborare cu totul speciala intre trupa Holograf si celebra soprana Angela Gheorghiu.


Sursa: www.holograf.ro


Freundin Abo Campaign

Holograf

Pe vremea cand muzica reprezenta o evadare din realitatea cenusie, cinci studenti infiintau o formatie la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti.

In 1978 Mihai Pocorschi, Eugen Sonia, Boris Petrof, Cristian Lesciuc si Stefan Radulescu au fost muzicienii care au reprezentat primul "nucleu" al Holograf-ului. La scurt timp dupa aceea, in 1979, au fost cooptati doi membri noi: Edi Petrosel (tobe) si Tino Furtuna (clape), ei ramanand pana azi in componenta formatiei.

In acel an, grupul a obtinut primul succes, un premiu important in cadrul festivalului Club A. Schimbarile de componenta au continuat, iar dupa incheierea studiilor formatia s-a mutat la Pitesti pentru o scurta perioada de timp. In 1983, trei dintre membri fondatori (Mihai Pocorschi, Edi Petrosel si Tino Furtuna) impreuna cu doi muzicieni din Craiova (Gabriel Cotabita si Nicky Temistocle) lanseaza albumul de debut, intitulat "Holograf 1". Anul 1986 deschide drumul spre o cariera reala. Apar noi membri, ajungandu-se la formula : Edi Petrosel, Tino Furtuna, Dan Bittman, Ion Olteanu si Marti Popescu.

In aceasta componenta este imprimat urmatorul album , "Holograf 2", lansat in 1987. Tot atunci Marti Popescu este inlocuit de Iulian Vrabete si lucrurile vor ramane neschimbate in urmatorii ani. Turneele in intreaga tara fac trupa tot mai cunoscuta. Piese moderne si melodioase, spectacole pline de viata si Holograf devine una dintre cele mai apreciate trupe rock din Romania. Astfel se explica faptul ca albumul "Holograf 3" se vinde in peste 200 000 de copii in 1988, devenind probabil cel mai mare succes al anilor 80 din tara.

Formatia a reusit sa iasa de cateva ori si in strainatate, insa numai in state socialiste (Bulgaria, URSS, Germania Democrata, Polonia, Coreea de Nord) si doar cu ocazii oficiale. Cea mai importanta activitate raman turneele in tara, si, fireste, verile la Costinesti. Continua si lucrul in studio si maxi-single-ul "Holograf 4" apare in toamna anului 1989. Decembrie 1989 ofera trupei posibilitatea de a iesi in lume. Chitaristul Ion Olteanu pleaca din tara si este inlocuit de Florin Ochescu. In aprilie 1990 Holograf apare la festivalul Printemps de Bourges din Franta, iar in luna iulie a aceluiasi an pleaca spre Anglia pentru primele inregistrari profesionale si contacte cu adevarata industrie muzicala.
SPORT1 Phrasenschwein


1991 si 1993 Holograf canta in Olanda. "Banii vorbesc", unul dintre cele mai importante albume ale trupei este lansat in 1992, urmand ca adevaratul lui mesaj sa fie inteles mai tarziu. Chitaristul Florin Ochescu este inlocuit in '93 de Romeo Dediu, care ramane de atunci in trupa. Formatia incepe din nou activitatea din Romania si spectacolele de succes in intreaga tara. Prin colaborarea cu Captain Records, un album ce contine versiuni in limba engleza ale pieselor Holograf este lansat in Italia.

Albumul "Stai in Poala Mea", lansat in 1995, marcheaza o schimbare de stil, de la hard rock spre un sound mult mai modern. Iar in 1996, apare pe piata un album ce ajunge usor la sufletul fanilor : "69% Unplugged" - o colectie de piese interpretate live , cu instrumente acustice.

Noiembrie 1998 aduce albumul "Supersonic", al carui single, "Ti-am dat un inel" devine unul dintre cele mai mari succese ale formatiei. Fara sa ridice piciorul de pe pedala de acceleratie, cei cinci membri scot pe piata in decembrie 1999 albumul "Undeva departe", ce contine piesa ce da titlul albumului precum si alte noua piese mai vechi, reorchestrate.

Albumul urmator, "Holografica" (considerat a fi cel mai reusit dintre toate albumele formatiei) apare in noiembrie 2000. In primele doua saptamani acesta s-a vandut in 100 000 de exemplare si toate biletele turneului au fost vandute cu o saptamana inaintea fiecarui concert. "Pur si simplu", lansat in 2003, si urmat de un turneu national de mare succes, ridica din nou recordul vanzarilor la peste 250 000 de unitati. Albumul scoate in circulatie cinci piese ce devin hit-uri si reuseste sa ramana trei ani in atentia publicului, lucru putin obisnuit intr-o piata foarte dinamica. Anul 2006 a fost anul de lucru pentru albumul "Taina" , ce a fost lansat in luna octombrie 2006. Dupa 12 albume de conceptie, dupa aproape 30 de ani de existenta, lucrurile sunt abia la inceput...



Despre Dan Bittman
Dan Bittman

nasterii: 29 martie 1962

Cariera: cantaret, actor, compozitor

Evenimente importante: - 2010 - consilier la Ministerul de Finante
Dan Bittman este cantaret, compozitor si actor. Din 1985 este liderul trupei Holograf.

Nascut pe 29 martie 1962, in Bucuresti, Bittman este necasatorit, dar are trei copii cu o fosta iubita, Liliana.

In 1994, trupa Holograf a reprezentat Romania in cadrul concursului muzical Eurovision, unde a ocupat doar locul 21.

Are o cariera si in televiziune. Intre anii 2001 si 2003, a moderat emisiunea-concurs Bravo Bravissimo, difuzata de TVR 1. Din noiembrie 2004 este gazda emisiunii Danutz S.R.L., difuzata tot la televiziunea publica.

In ianuarie 2010, a fost desemnat consilier al ministrului de Finante, Sebastian Vladescu.
Gewinnspiel-Kampagnen der Excellent AD GmbH


Holograf

Gen: rock Site oficial

Din 1978 - cind a luat fiinta - HOLOGRAF - a devenit un nume omniprezent in topul celor mai indragite grupuri de hard-rock din Romania, stilul abordat plasind trupa pe o pozitie distincta in peisajul rock-ului autohton.

Activitatea trupei cuprinde mii de concerte sustinute in toate orasele tarii, precum si in RDG (1985), Bulgaria (1987), Polonia (1988), Coreea de Nord (1989), Rusia (1989), Franta, Anglia, Olanda si Republica Moldova. HOLOGRAF a cintat pe aceeasi scena cu mari nume ale muzicii rock si pop - Uriah Heep, Ian Gillan, Scorpions, Jethro Tull, Jerry Lee Lewis, Jesus Jones, Kylie Minogue.

De-a lungul timpului, la HOLOGRAF au activat unii dintre cei mai valorosi artisti: Marti Popescu, Nutu Olteanu, Florin Ochescu, Mihai Pocorschi, Gabriel Cotabita. Desi aflat la maturitate, grupul este departe de apusul carierei. Recent semnat, contractul cu casa de discuri ZONE RECORDS prevede realizarea a cinci albume, in decurs de sase ani.

Primele trupe rock aparute in Romania au fost trupe studentesti, primele festivaluri ale acestui gen au fost la randul lor studentesti, si asta datorita faptului ca acea muzica era pentru cei de varsta respectiva si putuse fi descoperita de tineri dincolo de perdeaua de fum a muzicii usoare oficiale.

Mediul studentesc adapostea si boema necesara genului si permitea, prin casele de cultura unde directivele cenzurii erau ocolite cu inteligenta, micile excese muzicale si vestimentare. Student la Politehnica si folkist, castigator la festivalul "Primavara Baladelor" Mihai Pocorschi si cativa studenti de la Geologie au inceput sa repete la Casa de Cultura a Studentilor (numita Grigore Preoteasa, pe vremea aceea) undeva la inceputul toamnei anului 1978.
HappySize.de - Damenmode in großen Größen


mai venit unii, au mai plecat altii, s-a inchegat in cele din urma o formula din care faceau parte Mihai Pocorschi (chit, voce), Eugen Sonia (bas), Cristian Lesciuc (chit. solo) si Boris Petroff (tobe) si ei si-au spus "Holograf" Foarte curand la tobe a aparut Edi Petrosel si a mai venit si Tino Furtuna (clape), iar solist vocal a devenit Stefan Radescu.

Mai tarziu Cristian Lesciuc a fost inlocuit de Cornel Stanescu si asta a fost formula perioadei de studentie. Impreuna au castigat premii la festivaluri ("Club A" ,studentesti) si au facut primele imprimari la radio si televiziune. Anii studentiei au trecut repede si membrii trupei au fost pusi in fata unei mari probleme. In acea vreme terminarea studiilor insemna trimiterea la un post intr-un oras departe de Bucuresti, si in general formatiile studentesti dispareau prin dispersarea membrilor.

Holografii au ramas impreuna, reusind sa se adune fiecare din ei cat de aproape de orasul Pitesti. Au fost doi ani de chin, de navete obositoare, de eforturi pentru a putea repeta si canta. Dar au fost si rezultate, trupa a devenit un nume in lumea muzicala, si era timpul pentru inca un pas inainte.

Inceputa cu gandul unui contract in strainatate, colaborarea cu Gabriel Cotabita (vocal) si Nicki Themistocle (bas) s-a transformat in realizarea primului album - Holograf 1 - aparut in 1983. Din pacate cei doi veneau din Craiova si nu si-au permanentizat sederea in capitala.

a placut datorita sonoritatilor moderne, a notei de umor si a vocii inconfundabile a lui Gabriel Cotabita. Aparitiile in Cenaclul Flacara i-au dus prin tara si lumea a inceput sa-i cunoasca mai bine. Un turneu in Rusia (URSS in acele vremuri) i-a despartit de Gabriel Cotabita dar i-a determinat sa devina liber-profesionisti. Holograf, compus acum din Mihai Pocorschi, Edi Petrosel, Tino Furtuna si Marti Popescu (bas) l-a convins pe Dan Bittman- pana atunci solist la Blitz, Domino, Iris - sa li se alature si sa inceapa sa lucreze la o muzica mai clar orientata spre rock-ul anilor '80.

Mihai Pocorschi s-a imbolnavit de hepatita si Nutu Olteanu a parasit Irisul si a venit la Holograf. Era 1986 si urma prima vara de Costinesti. In aceasta formula, cu o dotare tehnica solida si cu ambitia de a intra in randul trupelor "mari", pentru Holograf a fost de ajuns un turneu prin toata tara ca sa devina un nume din ce in ce mai prezent.

Au imprimat materialul pentru un disc si s-au pregatit sa devina niste profesionisti - sa traiasca din muzica lor. Dar Marti Popescu s-a hotarat sa plece definitiv din tara si din ianuarie 1987 a fost inlocuit de Iulian Vrabete. Turnee in tara, veri la Costinesti, trei albume - Holograf 2, Holograf 3 (record de vanzari), Holograf 4 (primul maxi-single) au insemnat anii 87, 88, 89. Holograf era cu siguranta un succes enorm, in fruntea oricaror clasamente.

Reusisera sa cante in diverse deplasari oficiale in Bulgaria, Polonia, Coreea de Nord, Rusia. Ce ar mai fi fost de facut? A venit decembrie 1989. Cortina de fier a cazut si Vestul, zarit pana atunci doar prin reviste si casete video, era gata sa fie cucerit. Asa credeau ei
HappySize.de - Damenmode in großen Größen


deplasari, in Franta si Anglia, in prima parte a lui 1990 le-au aratat ca succesul amabil dintr-o sala de spectacol sau o imprimare nu inseamna nimic, si ca nu e suficient sa te uiti in reviste ca sa intelegi cum functioneaza o piata muzicala nemiloasa. Si mai ales ca trebuie sa traiesti printre acei oameni ca sa poti canta despre ei, ca nu instrumentele ci ideile reprezinta cheia. Nutu Olteanu a plecat in Suedia si locul lui a fost luat de Florin Ochescu.

A fost din nou un moment dificil. In tara muzica romaneasca de orice fel fusese maturata de cea straina care, dupa decenii de cenzura, exploda in radiouri, televiziuni si discoteci, politica si ziarele atrageau si ultimul interes si Holograf devenea o amintire din anii '80. Ca si cu zece ani in urma, solutia a fost plecarea intr-un alt loc. In '91, '92, '93 trupa a cantat in Olanda, in cluburi si discoteci, reusind astfel sa ramana impreuna, sa invete multe din sistemul perfectionat al pietei muzicale europene.

In tara a scos un album -Banii Vorbesc- si a mai cantat sporadic. In 1993, Florin Ochescu a parasit trupa si in locul lui a venit Romeo Dediu, tanar chitarist de la trupa Commando. Anul 1994 a fost anul reinvierii muzicale in Romania. Lumea a inceput sa se sature de MTV si sa redescopere trupele romanesti.

publicitara a inceput sa organizeze evenimente si lucrurile au inceput sa se miste. Vechea "tripleta de aur" a rock-ului romanesc (Iris, Holograf, Compact) si-au reluat locul in inimile publicului, avand de luptat insa cu o alta amenintare - fiecare an aducea un nou curent "la moda" .

Pe rand batranii dinozauri au fost "desfiintati" de trash, techno, rave, jungle si presa romaneasca. Pana la urma Holograf a reusit sa iasa din complexul de "trupa batrana" si sa-si vada de treaba. In 1995 a aparut albumul "Stai In Poala Mea", inca tributar rock-ului anilor '80.

Anul 1996 aduce albumul "69% Unplugged", colectie de piese celebre ale grupului. Adevaratul succes a inceput in 1998, cu albumul "Supersonic", succes ce a umbrit orice alta realizare muzicala si a demonstrat ca Holograf , in ciuda varstei, este de abia la inceputul unei noi etape, pentru ca a inteles ca adevarata muzica nu tine cont de varsta, moda sau imprejurari.
zalando.de - Schuhe und Fashion online


redactori de presa nu-i mai priveau ca pe niste curiozitati ci ca pe ceea ce erau - artisti de succes. Albumul "Undeva Departe" din 1999 a mai produs un hit iar "Holografica", aparut in noiembrie 2000 a spulberat recordurile de vanzari. Pentru prima data o trupa romaneasca avea un succes absolut, indiferent de varsta si gusturile ascultatorilor, fie ei in tara sau peste hotare.

La 22 de ani de la infiintare, Holograf ajungea unde nici nu visasera cei cativa studenti ce repetau in salita mica de la etajul doi al Case de Cultura a Studentilor. Acum Holograf este din nou intr-un moment delicat. Succesul are doua fete, si cei ce nu sunt precauti risca sa fie distrusi chiar de el.

Acum orice produs Holograf este judecat mult mai atent, si singura sansa este incercarea continua de a se depasi. Mai presus de palmares, de succese sau infrangeri, Holograf a aratat ca dragostea pentru muzica a unor tineri, prietenia lor si ambitia de a merge pe aceasta cale pot transforma un vis in realitate.

“Pur si Simplu” este concluzia acestei stari de lucruri. Compus, aranjat, inregistrat si produs de Holograf, albumul este prima realizare complet independenta, moment in care grupul a considerat ca are experienta suficienta ca sa-si decida singur drumul. Zece piese noi isi asteapta confruntarea cu publicul, atat prin radio sau TV, cat si in cele 50 de zile de turneu ce vor completa promovarea acestui disc, transformand anul 2003 intr-unul din cei mai importanti ani din viata formatiei.

Formaţia Holograf urma să concerteze în Chitila în cadrul spectacolelor dedicate Zilelor Oraşului, însă concertul a fost anulat de către membrii trupei, odată cu anularea tuturor evenimentelor la care Holograf trbuia să participe în această perioadă. Iulian Vrabete, membru al trupei Holograf ne-a explicat de ce au fost nevoiţi să-şi amâne concertele şi a transmis scuze fanilor din Chitila.

“Trupa Holograf este o trupă formată din oameni care au adunat, pe lângă anii de experienţă muzicală, şi vieţi particulare, familii şi copii, mai mici sau mai mari, care ne-au făcut să luăm o pauză în această perioadă. Din păcate, s-a nimerit ca această pauză să coincidă cu spectacolul din Chitila şi ne cerem scuze faţă de publicul chitilean că nu vom putea sărbători alături de el. Sperăm ca fanii noştri să ne ierte şi promitem că vom veni în Chitila cât mai curând”, a declarat Iulian Vrabete. Acesta a adăugat faptul că trupa Holograf a anulat alte 6 spectacole şi că membrii trupei speră ca această pauză să fie una cât mai scurtă şi să revină pe scenă în perioada următoare.

zalando.de - Schuhe und Fashion online



zalando.de - Schuhe und Fashion online



LBB Prepaid Visa Card für Jugendliche



Runnerspoint



SWK.de - Stadtwerke Krefeld



thalia.at








{/source}{source}
1&1 DSL



Kinderbutt.at - was Kinder mögen



Blume2000

Baby Butt Österreich - alles für Ihr Baby

myBet.de - Sportwetten




Leave a comment and / or appreciate the article!

http://www.radio-elshaday.de/

http://www.radio-megapower.de/

http://megapowerradio.blogspot.de/

Posted by: Daniel Ioan Notar *DJ_DANY*




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen